Life isn't complete without feeling healthy & eating tasty and healthy food!

Sa Stutti, everything to feel complete, so you can take the world. And life isn't complete without feeling healthy & eating tasty and healthy food! That’s why you have to meet sportdiëtiste Karolien Rector!

Karolien is gepassioneerd door sport & voeding en heeft daar haar job van gemaakt! That's how we like to see it. Ze helpt recreatieve en professionele sporters met het bereiken van hun doelen op vlak van voeding en lichaamsstelling. Zo zullen ook de prestaties op sportief vlak verbeteren!

Karolien begeleidt tal van professionele topsporters. Zo begeleidt ze o.a. de voetballers van KRC Genk, Union Saint Gilloise, de tennissers van de topsportschool Tennis Vlaanderen, de Red Panthers, werkt ze veel samen met de Vlaamse Atletiek Federatie en daarnaast ook heel wat individuele toppers. Maar wat zo leuk is aan Karolien is dat ze jou als recreatieveling ook als een echte professional zal adviseren!

Goed om te weten is dat ze zelf gelukkig wordt van lekker eten en een goed glas wijn, dus dat zal ze jullie zeker niet ontnemen in jullie voedingsplan! Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen ongezonde lekkernijen en een goede gezonde voeding. Als je graag begeleiding zou willen om deze balans te kunnen vinden, dan is Karolien de vrouw die je moet hebben! Wat zeker ook een meerwaarde is, is dat ze zelf ook heel sportief is, ze geeft dus advies vanuit haar kennis én ervaring, that’s how we like it.

Ze heeft daarnaast ook een heel leuke instagram waar ze regelmatig vernieuwende, lekkere én gezonde receptjes deelt! Je kan haar volgen onder @karolienrector, zeker de moeite waard nu ze in de lockdown extra tijd heeft gehad om nieuwe receptjes uit te testen! Wij mogen er trouwens op deze blog al 2 met jullie delen!

Wij vragen ook iedereen achter ‘de gouden tip’. You never know what it could do for you. Karolien wil jullie meegeven dat als je echt iets wil bereiken/doen, wat dan ook, lukt dat als je maar hard genoeg je best doet. And she did it!

Zoals beloofd nog een receptje maar eerst nog onze Sa Stutti’s tip van de week: You should definitely follow her on instagram, even if you aren’t sporty spice!

 

Rijstbowl met zalm en groenten

Wanneer:
warme maaltijd ’s middags of ’s avonds.

Ingrediënten (2 pers.):

 • 100-200gr ongekookte volkoren rijst
 • 2 zalmmoten
 • 5 eetlepels sojasaus
 • 2 eetlepels sesamzaadjes
 • 100gr bladspinazie
 • 100gr edamame bonen (ik gebruikte diepvries)
 • 1 broccoli
 • 1 wortel
 • 20gr zeewier (ik gebruikte ook diepvries)
 • 1 eetlepel olijfolie
 • peper en zout

Bereidingswijze:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de zalmmoten in stukken en marineer ze ongeveer 15 minuten in de sojasaus. Kook de broccoli en edamame bonen beetgaar en rasp de wortel. Verhit een klein beetje olie in een wokpan en bak de stukjes zalm in zo'n 4 minuten rondom goudbruin. Voeg de spinazie toe en roerbak tot deze geslonken is. Schep de rijst in een kommetje en verdeel de zalm, bladspinazie, edamame boontjes, wortel, broccoli en zeeweer er overheen. Bestrooi met de sesamzaadjes en sprenkel er naar wens nog wat sojasaus overheen.

Voedingswaarde (60gr ongekookte rijst): 628kcal waarvan 26gr vet, 61gr KH en 35gr EW

 

Karolien Rector

Bowl 


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd