Life isn't complete without some feel good pictures!

Sa Stutti, everything to feel complete, so you can take the world. And life isn't complete without some feel good pictures! That’s why you have to meet topfotografe Jana Dekort!

Hoewel iedereen tegenwoordig mooie foto’s kan trekken met zijn GSM, is een fotoshoot met een professionele fotograaf toch nog wel net iets anders! Ik heb samengewerkt voor mijn logo, huisstijl en een collectie-shoot met Jana! And she did a great job, don’t you think?

Jana is een creatieve, sociale en altijd vrolijke levensgenieter. Ik ken Jana al heel haar leven, en ze is altijd (lees ALTIJD) optimistisch. Ook in deze tijden. Een van haar levensmoto's: van alles het beste maken!

Jana is 22 jaar jong, maar die jaren waren niet altijd rozengeur en maneschijn. Zo was ze als tiener een echte rebel die moeite had met haar plekje te vinden. Ze wou er graag bij horen, en deed dan maar mee 'met de grote groep', maar liep daarin haarzelf voorbij. Ook op school vond Jana haar draai niet echt. Na enkele bezoekjes bij de directie, strafstudies en ruzies was het duidelijk dat het reguliere onderwijs niet voor haar was weggelegd.

Ze schreef haar in op de Kunsthumaniora in Hasselt waar ze creatief kon bezig zijn en veel vrijheid had. Hier is ze echt tot rust gekomen. Ze voelde haar niet meer “anders” als de rest en werd gewoon geaccepteerd. Hier is dan ook haar liefde voor foto- en videografie ontstaan.

Ook bij de keuze om verder te gaan studeren kon ze fotografie niet loslaten en volgde ze nog 3 jaar een professionele bachelor in audiovisuele technieken. Deze jaren heeft ze eigenlijk vooral benut om ervaring op te doen en een portfolio op te bouwen (Check it out @ www.janadekort.com !).

Hierna was ze dus helemaal klaar om als fotograaf door het leven te gaan. Althans tot corona kwam natuurlijk. Ze was nog geen 3 maanden zelfstandig in bijberoep of ze moest al een stapje terugnemen. Maar Jana bleef niet bij de pakken zitten en ze heeft haar meer verdiept in grafische vormgeving. She’s the designer of the Sa Stutti logo! En ze bleef heel professioneel, ook na 100 keer een aanpassing te vragen! (Thanks a lot!)

De lockdown begint nu echt lang te duren, en ik vroeg aan Jana van wat ze echt kan genieten. En ook Jana geniet echt wel van de kleine dingen. Super cliché, zegt ze, maar zo de waarheid. Momenten met vrienden en familie koestert ze enorm. Ze probeert van elke dag iets moois te maken en gelukkig te zijn met de dingen die ze doet of onderneemt. Ook reizen is iets wat haar gelukkig maakt. Andere culturen leren kennen, nieuwe mensen ontmoeten, stukken van de wereld ontdekken, …

Maar als er dan echt 1 ding is wat haar echt gelukkig maakt, dan zijn het toch wel de glimlachen, reacties en sprankelende oogjes van haar klanten bij het zien van de foto’s. Dat geeft haar echt een fantastisch gevoel en doet haar alleen maar meer beseffen hoeveel fotografie voor haat betekent.

 “Je hebt het leven gekregen, maar je moet het zelf mooi maken.”  100% de waarheid toch? Jana gelooft oprecht dat je alles kan bereiken of krijgen wat je wil, als je daar maar hard genoeg voor werkt. Terwijl dat vele haar hierin niet begrepen en haar vertelde dat ze “maar moest blijven dromen”, is ze er toch maar vollebak voor blijven gaan!

Jana is niet zomaar de alledaagse fotografe uit de straat. Zo heeft ze in 2019 een project gedaan met mensen die allemaal een fysiek en/of mentaal litteken hebben. Een FANTASTISCH mooi project! En het heeft niet alleen haar ogen laten opengaan, maar de expo was een groot succes en er kwam hier en daar toch een traantje tevoorschijn bij de bezoekers.

Wat ze vooral verbazingwekkend vond was dat hoe erg het ook was wat deze personen hadden meegemaakt of nog steeds moesten doorstaan, ze heeft niet 1 iemand horen klagen. Ze waren zo puur, met elk hun eigen verhaal. Helemaal klaar voor wat het leven hen nog zou brengen. Daar zouden heel wat mensen wat van kunnen leren!

Ik vraag iedereen op een gouden tip. You never know what it could do for you. Je mag volgens Jana nooit vergeten dat je heel veel leert uit ervaringen.  En ervaring is iets wat een goede fotograaf nodig heeft. Want zo krijg je de mooiste foto’s, ook al staat iemand niet graag voor de camera.

Heb je zelf een passie voor fotografie? Dan geeft ze graag de volgende tip mee: ‘een goede fotograaf wordt niet bepaald wordt door het dure materiaal of de kennis van fotografie, maar door de persoon achter de camera’.

Wil je graag een mooi plaatje van jezelf, je gezin, vriendengroep of zelfs trouw- of communiefoto’s, dan is Jana een perfecte keuze!  Ze vindt het echt belangrijk dat er een klik is, en door haar super sociaal karakter zal je je snel op je gemak voelen! Ze wil haar klanten niet enkel een mooi resultaat bezorgen, maar ook een toffe ervaring 😊

Je kan haar portfolio en ervaringen volgen op instagram: @janadekortphotographer. Make sure you tap the ‘follow’ button.

 

Liefs,Katleen

 


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd