Niet mijn, maar JOUW skincare routine!

 

Sa Stutti, everything to feel complete, so you can take the world. And life isn't complete without good skincare!

Na mijn Instagram video over botox, kreeg ik van jullie ook wat vragen over welke producten ik gebruik om mijn huid te verzorgen.

Ik wil dat graag met jullie delen, al is het zo dat wat ik gebruik voor mijn huid, daarom niet geschikt is voor jullie huid...

Daarom denk ik dat het leuker is om jullie skincare routine uit te leggen!

Ik geef in deze blog 3 belangrijke tips voor een goede basis!

Om de juiste producten voor jouw huid te vinden, is het eerst en vooral belangrijk om te weten welk huidtype je hebt en wat je doelen zijn die je wilt bereiken met het gebruik skincare producten.

Iedereen zijn huid is anders en heeft dus andere noden. Misschien heb jij last van acné, bruine of witte pigmentvlekken, grote poriën, schilfertjes?

Of misschien is jouw huid eerder droog of glimmend?

Of heb je niet echt een probleem maar wil je graag je huid graag optimaal verzorgen om ze zolang mogelijk in goede conditie te houden? Dan geef ik jullie graag wat algemene tips die voor élke huid belangrijk zijn. Want dat is de basis van een goede huidverzorging!

 

Tip 1: Als je producten koopt, koop ze lokaal en bij een expert die je kan vertrouwen.

Laten we beginnen bij het begin, de juiste producten kiezen. Er zijn duizenden merken waar je uit kan kiezen. De prijzen van deze producten variëren tussen €1 en gaan soms tot over de €1000 euro voor een verzorgingsproduct. De naam of prijs van je product is niet belangrijk, de bestanddelen in je potje zijn van belang!

Nu zou ik wel reclame kunnen maken voor een bepaald merk, maar ik gebruik ze zelf allemaal gewoon door elkaar en gebruik ook vaak nieuwe producten.

Het is gewoon belangrijk om te weten wat je op je huid smeert. En wie kan je daar beter bij helpen dan iemand die hiervoor opgeleid is? 

Maar bij wie kan je dan terecht? Wel een schoonheidsspecialiste, een apotheek, huidexpert, of misschien wel een esthetisch arts. Dit zijn gepassioneerde mensen die jou kunnen helpen met persoonlijk advies.

Regelmatig hoor ik: “uit ‘test aankoop’ is gebleken dat deze goedkope crème van XXXX de beste is. Klopt dat?” Wel, laat ik even duidelijk zijn: is dit een slechte crème? Nee... Gaat deze crème doen wat jij belangrijk vindt? Dat denk ik niet. Is dit de beste crème voor jouw huid? Neen, waarschijnlijk ook niet. Ik vergelijk het soms ook met schoenen. Kan je met goedkope schoenen gaan wandelen? Ja. Gaan deze schoenen jou voldoende steun geven en zorgen voor comfort? Neen. Daarnaast kan een crème die in een grootwarenhuis staat, waar niemand staat om jou advies te geven, letterlijk door iedereen genomen worden. De producent van deze producten wil dan ook dat deze voor iedereen goed zijn. Want anders koop je hem niet opnieuw. Oké, ze schrijven inderdaad mooi op de verpakking ‘voor de rijpere huid’, ‘voor de onzuivere huid’, ‘Anti-aging’,… en wie dat kan lezen zou dan in principe de juiste dagcrème kunnen kiezen. Ik vraag me dan steeds af wie is ‘rijp’ en wat is ‘onzuiver’..

Mijn huid heeft soms last van puistjes, is deze onzuiver dan? De huid begint vanaf  20 jaar weer af te takelen, dus is ze dan rijp? De huid van mijn 70-jarige tante die niet rookt ziet er stukken beter uit dan die van mijn 50-jarige tante die al heel haar leven rookt. Voor wie is dan de crème voor de ‘rijpe huid’? Of moeten ze dan beide de crème smeren voor de rijpe huid omdat ze de leeftijd van 50 jaar hebben bereikt?

Laat het dus duidelijk zijn, het is dus gewoon echt belangrijk om iemand onder de arm te nemen die je huidadvies kan geven. En fijn om te weten is dat je heel vaak hiervoor niets extra moet betalen...  Dus waarom zou je het niet doen?

De producten bij je schoonheidsspecialist, apotheek, arts, huidexpert,... zijn inderdaad wat duurder dan die in het grootwarenhuis. Maar er zijn dan ook heel wat voordelen aan verbonden:

  1. Je weet wat je op je huid smeert.
  2. Je weet dat wat je op je huid smeert bedoeld is voor jouw specifiek huidtype. Je zal dan ook resultaat zien.
  3. Je geeft gericht geld uit aan een specifiek doel, je zal dan ook meer geneigd zijn om je huidverzorging optimaal uit te voeren.
  4. Je hebt iemand die je opvolgt, want de producten die vandaag goed zijn, zijn daarom binnen enkele maanden niet meer optimaal voor jouw huid. Of er komt misschien iets nieuws op de markt wat nog beter is voor jouw huid.
  5. Je helpt vaak dromen waarmaken van kleine zelfstandigen! Iemand die een eigen zaak opent met huidproducten, is gepassioneerd door zijn of haar vak. Ze investeren dagelijks in hun zaak om klanten zoals jou optimaal te kunnen verder helpen.

 

TIP 2: ENKELE SKINCARE ESSENTIALS:

  1. REINIGEN! Je huid reinigen is echt een van de belangrijkste onderdelen van je ‘skincare routine’. Je mag een crème kopen van €1000 euro, als je je huid niet goed reinigt zal je crème alleen maar voor problemen zorgen zoals verstopte poriën, puistjes, papels en pustels zelfs. Je moet dus echt ’s morgens & ’s avonds je huid reinigen om ze te laten stralen.

Enkel je make-up er af halen met een oppervlakkige reiniger is tot mijn spijt niet voldoende. Je moet ook écht in de diepte gaan reinigen. Alleen zo haal je het teveel aan talg weg en breng je je ook vochtbalans terug in balans. Ook door de dieptereiniging krijg je een betere doorlaatbaarheid van de huid.

“Katleen, ik heb daar geen tijd voor, of ’s avonds geen zin meer in, ik wil gewoon mijn bed in”. Niemand zegt dat je dat moet doen vlak voor je gaat slapen. Want eerlijk toegegeven, net voor ik ga slapen heb ik ook weinig behoefte aan een uitgebreid reinigingsritueel. (En dan heb ik nog niet eens kinderen :)).

Mijn tip: als je thuis bent, en je moet nergens meer naartoe, ga naar de badkamer en reinig je huid. Neem 5 minuutjes tijd voor jezelf. Dit doet niet alleen wonderen voor je huid maar ook voor je mindset. Geloof me!

’s Morgens je huid reinigen kan ook op een snellere manier als je ’s avonds goed gereinigd hebt. Maar ook hier is iedereen anders, geef aan wat je leuk vindt aan je expert en men gaat gegarandeerd het perfecte product voor jouw hebben.

 

  1. ’s MORGENS BESCHERMEN, ’s AVONDS VOEDEN.

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam. Heel veel mensen weten dit niet, maar het heeft net zo een belangrijke functie als je hart, lever of nieren.

Je huid heeft dus bescherming nodig, net zoals je inwendige organen worden beschermd door je huid. En het heeft voeding nodig, net zoals je andere organen gevoed worden door je voeding.

 

Hoe beschermen?

  • Antioxidanten: Het werkt zoals een citroensap (vitamine C) over een geschilde appel. Het voorkomt dat de appel bruin wordt. Antioxidanten zijn bestanddelen in een goede verzorgingscrème die schadelijke stoffen voor jou gaan opnemen. Zo komen ze niet in jouw huid terecht en gaat de huid minder ‘afzien’.

Wat zijn goede antioxidanten? Wel vitamine E en vitamine C zijn al twee heel belangrijke ingrediënten. Let wel op, er moet voldoende in je product aanwezig zijn. Er zijn producenten die ‘met vitamine A of E’ op hun verpakking zetten als marketing item. In werkelijkheid zit er veel te weinig in om effectief te kunnen werken. Antioxidanten zijn dure bestanddelen in een crème en maken het product dus ook duurder voor de klant. Het prijsverschil moet ergens inzitten…  Er zijn er nog veel meer, maar dat brengt ons wat ver in deze blog. Later hierover meer!

 

  • De belangrijkste factor van huidveroudering zijn Uv-stralen. En dan specifiek de UV-A stralen. Het is dus belangrijk om in je dag verzorging te werken met een Uv-filter, minimum een factor 30, liefst een factor 50. Zelfs in de winter. Deze tip is echt ‘key’ om huidveroudering tegen te gaan. Let er dus ook goed op of er effectief UV-A bescherming inzit! Als het erin zit, gaan producenten dit ook duidelijk op hun verpakking vermelden! Maar ook als het in je dagcrème voldoende aanwezig is, raad ik toch nog aan om door de dag ‘bij te smeren’. Zeker als je in de mooie lentedagen buiten gaat zitten voor je lunch. Ik weet dat even een laagje zonnecrème aanbrengen over je make-up niet erg handig is of zelfs een NO GO is. Maar er zijn ook poeders met UV-bescherming die je over je make-up kan aanbrengen die transparant zijn. Ze beschermen je tegen de zon en fixeren daarnaast ook nog eens je make-up.

 

  • ’s Nachts herstelt de huid van de schade die het heeft ondervonden door de dag en vernieuwt de huidcellen. En ze kan hier hulp bij gebruiken. Daarom is het belangrijk om je huid ook ’s avonds te verzorgen. Nu is je huid voeden is niet evident: een te rijke crème gaat zorgen voor een vet gevoel en onzuiverheden. Een te lichte crème gaat de huid onvoldoende verzorgen. Er zijn 1000 verschillende voedende bestanddelen die de vernieuwing van je huid activeren. Welke geschikt is voor jou is echt heel persoonlijk en hier vraag je best gespecialiseerd advies voor.

 

TIP 3: ANTI-AGING? Verzorg ook je hals en decolleté !

Je hals & decolleté verraden je leeftijd. Just saying.

 

SPECIFIEKE HUIDPROBLEMEN VRAGEN EEN SPECIFIEKE AANPAK.

Het ene puistje is het andere niet, en niet alle pigmentvlekken zijn bruin en komen van de zon. Omdat dit ons heel ver brengt, ga ik aparte blogs schrijven over deze specifieke huidproblemen.

Mijn bedoeling is om jullie in verschillende korte blogs meer inzicht geven in de verzorging van jouw huid! Ik houd deze blog bewust wat korter zodat het voor jullie fijn & makkelijk leest.

Maar er komt zeker binnenkort meer skin-news in ons journal!

Heb je van iets specifiek last of een vraag, laat dan zeker een berichtje na onderaan de blog en dan komt hier in de toekomst een specifieker advies over! info@sastutti.be

Hopelijk vonden jullie het interessant! Tot snel..

 

Liefs, Katleen

 

 

 

 

 

 

 


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd